Micronic – pereka elektronik: ulasan, harga, di mana untuk membeli

[Total: 0    Average: 0/5]

Pereka Micronic set Rusia untuk pencipta muda. Mudah dan cara yang menyeronokkan untuk membangunkan logik, perhatian dan kecerdasan kanak-kanak dari tujuh tahun.

Mengenai jenama Micronic

Micronic pasukan pengarangan pencipta muda “Ampere” yang diketuai oleh Kirill Korotkov. Syarikat ini terlibat dalam pembangunan dan pelaksanaan kit dan bahagian-bahagian untuk radio. Sesuatu arahan yang baru dalam kerja mereka yang ditetapkan untuk kanak-kanak. Sebagai pereka esuplementtronik pertama bagi gred pertama ia adalah Micronik adalah yang paling mudah dan pada masa yang sama set difahami dan menarik.

penampilan dan kandungan

Dalam kotak hijau kecil mengandungi semua yang anda perlu untuk membuat beberapa peranti berfungsi. Butiran mengenai eksperimen boleh dijalankan dengan menggunakan unsur litar, yang diterangkan dalam risalah yang dilampirkan.

bahan

Baby e-pereka Micronik mengandungi butiran standard untuk radiomodulatory:

 • papan tempat memotong roti. Asas di mana semua peranti akan. Breadboard menghapuskan keperluan untuk pateri wayar untuk membuat kenalan. Semua bahagian-bahagian lain adalah tetap di Papan, sehingga ciptaan siap mengambil bentuk dan kekuatan.
 • Perintang 220 ohm, 10 ohm, 100 ohm, 10 keping. Digunakan dalam litar esuplementtrik untuk tujuan yang berbeza: generasi, penguatan dan penukaran isyarat.
 • 4 butang untuk mekanisme interaktiviti.
 • ubah perintang juga dipanggil Reostat atau potensiometer. peranti direka bentuk untuk perubahan dalam voltan kuasa litar. Nilai rintangan adalah berkadar songsang dengan peninggalan kuasa rintangan. Lebih besar rintangan, voltan yang lebih kecil masih kekal.
 • Tukar mengubah arah aliran denyut esuplementtrik atau berhenti ia.
 • Perintang peka cahaya peranti dengan fungsi semikonduktor, yang berubah rintangan apabila dipanah cahaya.
 • Piezodynamic mengeluarkan bunyi yang kuat apabila denyutan esuplementtrik.
 • 12 LED (merah, kuning dan hijau) apabila semasa digunakan ia bercahaya. Dengan diod ia adalah mungkin untuk mengumpul cahaya, yang dinyatakan dalam arahan.
 • Wire-pelompat (20 keping). Direka bentuk untuk menyambung pelbagai bahagian bersama-sama.
 • Twenty kapasitor seramik (di mana sepuluh di sepuluh 100 nF dan 10 nF). Kapasitor mengumpul tenaga untuk pengagihan lanjut mengenai unsur-unsur.
 • capacitors esuplementtrolitik Dua puluh (10 hingga 22uf dan 10 hingga 22о UF).
 • A transistor elemen dengan tiga terminal yang mengawal arus dalam litar memberi dia makan input.
 • IC-timer 555
 • Chip “Or-Not” logik elemen untuk litar esuplementtronik yang kompsuplements.
 • blok Terminal untuk sambungan selamat wayar untuk bergerak esuplementtrik. Terdiri daripada dua terminal tertutup, di mana hujung dawai yang telah ditetapkan oleh pengapit.

Ini adalah biasa “dewasa” barangan, yang dipilih untuk memenuhi keperluan litar tertentu. Jika mahu, kandungan pembina boleh diperkayakan dengan melawat pasaran radio atau kedai runcit khusus. Barang-barang dari satu set ialah dok dengan yang lain.

Designer Micronic datang dengan buku bermaklumat, yang mengandungi arahan untuk memasang peranti esuplementtronik pertama kanak-kanak. Pencipta muda mungkin mengumpul peranti ini pada gambar-gambar terperinci. Setiap peranti dipasang pada papan tempat memotong roti dan menyambung wayar. Juga manual mengandungi jawapan kepada soalan, bagaimana jika ciptaan tidak berfungsi.

Dengan mengambil keunikan akaun permainan kanak-kanak, pemaju Mikronika dimasukkan ke dalam kadbod Maklumat terperinci halus daripada yang dikehendaki oleh arahan. Ia menjamin Hasilnya, walaupun sebahagian daripada mereka akan hilang.

Design

Ready rajah mewakili gabungan unsur-unsur dalam urutan yang berbeza ditetapkan pada papan reka. jenis ini memberikan pemahaman yang lengkap mekanisme proses dan logik keseluruhan peranti.

Sekiranya menjelaskan kepada kanak-kanak itu bahawa skim itu tersembunyi di bawah bangunan mekanisme yang berbeza dari jauh TV atau mixer untuk kenderaan atau kapal angkasa. Untuk kejelasan, salah satu peralatan rumah, akhir hayat, ia boleh ditunjukkan dalam bentuk yang dibuka.

Spesifikasi pereka Micronic

Setiap peranti ini terlibat: memberikan bunyi, visual atau lain-lain tindak balas kepada tindakan kanak-kanak. pengumpul menekan kekunci atau bertukar pemegang dan menerima isyarat. Menyentuh dan bergerak dari kegelapan kepada cahaya, juga, menimbulkan reaksi. Interaktiviti melibatkan kanak-kanak dalam proses: ia menjadi menarik untuk memahami bagaimana peranti, apa yang akan berlaku.

Banyak eksperimen disertai dengan aktiviti untuk kerja-kerja kreatif tanpa arahan yang jelas. Kanak-kanak dengan cepat belajar untuk meluahkan imaginasi mereka. Berdasarkan mekanisme sedia ada mereka perlu mengumpul versi baru dengan ciri-ciri yang lebih baik atau diubah.

mekanisme Experimental dimasukkan dalam manual ini:

 • Lamp bateri, kuasa dibekalkan kepada diod dan lampu lampu.
 • Alarm aktiviziruyutsya beep apabila membuka kenalan.
 • Lampu seterusnya menyala diod merah, kuning dan hijau.
 • Stupid lampu diod menyala hanya apabila terdedah kepada cahaya.
 • lampu Smart diod menyala sahaja dalam gelap.
 • Magic jari litar bertindak balas kepada litar sentuhan terminal dengan jari anda.
 • lampu berwarna menyala lampu tiga warna.
 • Hampir Royal dengan klik pada bunyi butang.
 • Gabungan kunci mekanisme respons kepada urutan tertentu ketukan kekunci.
 • Tukar untuk lampu lorong dimatikan pada kehendak pemasa.
 • Barrel dengan esuplementtrik demonstrasi kapasitor.
 • Pemasa.
 • Telegraph bunyi penghantaran melalui menekan butang.
 • malap.
 • Theremin A.
 • Penceramah tanduk mengeluarkan bunyi tajam apabila terdedah kepada experimentator.
 • Percubaan kereta api.
 • Strobe
 • Rumah Api.

Sebagai pereka esuplementtronik Micronic

Baby e-pereka Micronic bukan sahaja menghiburkan bayi, ia mempunyai beberapa kualiti pendidikan. kesan positif ke atas pelbagai fungsi kognitif otak kanak-kanak:

 • pemikiran Analytic-sintetik. Analisis adalah keupayaan minda untuk membuka keseluruhan kepada unsur-unsur konstituennya. Sintesis adalah proses sebaliknya mengumpul keseluruhan objek dari bahagian. Kedua-dua fungsi kognisi membangunkan selari dan belah pemikiran analisis-sintetik atau logik yang sama.
 • Perhatian. Elemen-elemen reka bentuk mungkin tidak dapat dibezakan dalam penampilan, tetapi mempunyai kekuatan yang berbeza rintangan atau parameter lain. Untuk membuat peranti berfungsi, hal ini prinsip. kanak-kanak belajar untuk menjadi perhatian kepada butir-butir, untuk memahami bahawa perbezaan seolah-olah kecil banyak boleh memberi kesan kepada hasil keseluruhan kerja.
 • Perseverance. Untuk membina mekanisme yang mudah adalah mudah, tetapi tidak sangat mudah. Ia akan mengambil masa 10-15 minit tumpuan. Pada masa-masa ini, kanak-kanak itu terpaksa duduk tanpa gangguan supaya tidak kehilangan bahagian-bahagian kecil dan tidak melanggar perintah itu dalam peranti dipasang. Di samping itu, proses membawa sedikit pencipta, ia begitu menarik untuk melihat hasilnya dan untuk mengesahkan mekanisme siap bahawa kanak-kanak yang jarang berlaku akan meninggalkan tugas setengah untuk melakukan sesuatu yang lain.
 • Memori. Ingat maksud setiap bahagian dan peranannya dalam keseluruhan skim ini adalah tidak begitu mudah. Ramai daripada mereka adalah sama, manakala pada papan tempat memotong roti itu mereka adalah berbeza dan melaksanakan fungsi yang berbeza. Apa yang diperlukan yang perlu diingat, ia adalah latihan.
 • Kreativiti, imaginasi . Kanak-kanak cenderung untuk mencipta penyelesaian baru. Ini terpakai kepada semua bidang kehidupan, termasuk permainan. Berdasarkan mekanisme, pembinaan yang diterangkan dalam arahan, mereka dengan cepat mula untuk mencipta sesuatu yang baru. keinginan untuk mengada-adakan sesuatu yang boleh memudahkan keperluan isi rumah atau untuk membantu dalam sesetengah keadaan dan banyak lagi manifestasi kreativiti, kreativiti. pereka esuplementtronik memberikan pemahaman asas prinsip litar esuplementtronik yang menyokong dan peranti kompsuplements.
Semua kualiti adalah bagasi intesuplementtual sumber paling penting kanak-kanak. Mereka adalah penting untuk pembelajaran yang berjaya di sekolah, institusi pengajian tinggi, aktiviti-aktiviti profesional lanjut dan pembangunan diri.

Ciri-ciri

ciri-ciri pereka Micronic adalah prinsip: ia bukan hanya berjenama terkenal dan makmal radio dengan kemungkinan yang tidak terhad untuk kreativiti. Pembentukan mekanisme dapat memikat kanak-kanak itu ketika memerangkap ia pergantungan kepada permainan komputer dan kelas tidak berguna yang lain, dan membangunkan kecerdasan.

Micronic dalam satu kit menggabungkan buku teks fizik dan matematik, dan mainan yang menarik. Satu-satunya cara yang berkesan untuk mengetahui kaedah ditulis tangan Penemuan melaksanakan sepenuhnya. Pembangunan logik akan menjadi asas untuk kajian selanjutnya Sains tepat, dan eksperimen menarik mendorong penemuan baru.

Pereka menyatukan generasi: kanak-kanak bermain dengan ia semata-mata dan dalam syarikat ibu bapa dan datuk dan nenek. Hubungan dalam keluarga menjadi lebih dekat.

Tetapkan komponen esuplementtronik dengan arahan terang hadiah menang-menang kepada kanak-kanak, di kawasan menarik yang merupakan mekanisme, robot atau alat esuplementtronik.

Menurut pemaju, manual pengguna termasuk hanya eksperimen yang pada masa yang sama mempunyai nilai saintifik, kejelasan dan kemudahan pelaksanaan. Banyak peranti mencipta terpaksa ditinggalkan: tidak memenuhi keperluan. Selebihnya berjaya lulus ujian praktikal: bagaimana mudah seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun untuk berurusan dengan skim itu dan untuk membawa kepada kehidupan tanpa bantuan orang dewasa. Eksperimen dari senarai yang diberikan dalam arahan & mdash; hasil daripada pemilihan yang berhati-hati.

Harga

Kos pereka esuplementtronik kanak-kanak Micronic 1590 Rubles setiap set. Penghantaran di dalam kawasan perkhidmatan “Mail Rusia” ditambah kepada harga. Di Moscow dan St Petersburg pesanan menyampaikan kurir.

Di mana untuk membeli

Laman web rasmi penjual menawarkan tindakan yang menguntungkan: jika anda memesan beberapa kotak pada masa yang sama, pembeli menerima penghantaran percuma. Ini adalah salah satu sebab-sebab untuk membeli Micronic di sana.

Cara menempah

Anda boleh membuat pesanan di laman web, menaip dalam bidang khas untuk nama dan nombor telefon anda yang pertama. Pengurus syarikat “Ampere” akan menghubungi beliau dan menjelaskan maklumat pesanan.

Pereka Micronic set Rusia untuk pencipta muda. Mudah dan cara yang menyeronokkan untuk membangunkan logik, perhatian dan kecerdasan kanak-kanak dari tujuh tahun. Tentang jenama Micronic daripada Micronic pasukan pengarangan pencipta muda “Ampere” yang diketuai oleh Kirill Korotkov. Syarikat ini terlibat dalam pembangunan dan pelaksanaan kit dan bahagian-bahagian untuk radio ….

Maisira
About Maisira 332 Articles
- Derbez en cuando - Godemichets membuang lesbiennes - Mencari Bobby Fischer (1993) Pelakon Kegemaran: - David (III) Wasiat - Dustin Reynolds - Preston (II) Lee - Serge Le Borgne Pelakon Kegemaran: - Armando Westres - Charles Wyndham - Christopher Harden - Gen (II) Gibbons - Giacomo De Angelis Lagu yang dicintai: - Masalah, Masalah, Masalah (Artis: B B King) - Danzé «‡ (Artis: Kawalan Machete) - Dikebumikan (Artis: Jakalope) - Di mana-mana Tetapi Hollywood (Artis: Tracyawrence) Idola: - Joseph Ignatius Breen (Pentadbir Amerika) - Lewis J Fielding (Penguatkuasaan Undang-undang) - James Andrew Broun Ramsay (Aktivis Politik) - Eldrick Tiger Woods (Pemain Golf Amerika)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*